Magnanni: een traditie van het maken van schoenen

Magnanni is meer dan alleen een schoenenmerk. Het is een erfenis die van generatie op generatie werd doorgegeven. Het bevindt zich in La Mancha, Spanje, dat grotendeels onaangetast blijft door de moderne wereld. Het levenstempo ligt lager en waardering voor het gezin staat voorop. Families geven hun beroepen van generatie op generatie door. Droog maar vruchtbaar, dit gebied staat bekend om zijn eten en wijn. Elk detail van het werk van boeren en ambachtslieden is minutieus verfijnd; het is op de moeilijke maar op de juiste manier gedaan. Dit geldt ook voor schoenmakerij. Magnanni is er trots op dat ze de langdurige familietraditie in stand kunnen houden die drie generaties geleden is begonnen. Vele handen raken elk paar aan dat door hun fabriek gaat. 

De oorsprong

Het begon in 1954 met slechts vijf medewerkers in een fabriek in Almansa, Spanje, op de begane grond van een huis onder leiding van Sebastian Blanco. Pascual Blanco Martinez, het enige kind van Sebastian, nam het bedrijf over toen hij 14 jaar oud was. Hij begon op die leeftijd te studeren bij zijn vader. Op 20-jarige leeftijd bereikte Pascual de top als hoofdontwerper van Blangar. Het bedrijf nam onder zijn invloed al snel een nieuw, luxer en eleganter ontwerp aan. Op jonge leeftijd leerde Pascual Blanco Martinez schoenmaken van zijn grootvader. Schoenmaken is een veeleisend ambacht dat niet voor ongeduldige mensen is. Het precieze karakter en de voldoening om van een schets het favoriete paar schoenen te maken sprak hem aan. Pascuals drang naar perfectie bracht hem ertoe om hoofdontwerper te worden voordat hij 20 werd. Het bedrijf werd omgedoopt tot een nieuwe naam, Magnanni, onder leiding van Pascual voor een elegantere en luxueuzere schoenenlijn.

De Artesano-steek

Het merk Magnanni is trots op zijn delicate kunst die nooit wordt gerepliceerd. Ze hebben deze wat ze de “Artesano-steek” noemen. Met de Artesano steek zijn de zool en het bovenwerk verbonden met dubbeldraads draad om een ​​sterk design statement te creëren. Langs de rand van de ‘vleugel’ van de zool wordt een gewaxte draad gebruikt om de naad stevig met de hand te sluiten. Elke combinatie van Artesano-type en schoenstijl wordt zorgvuldig overwogen. De resulterende esthetiek vormt een aanvulling op de vorm van Magnanni’s ontwerp en toont een look die nooit kan worden gerepliceerd. Door deze speciale eigenschap onderscheidt het merk Magnanni zich van zijn concurrenten. Ze hebben iets dat alleen zij kunnen bieden, wat waarde toevoegt aan de schoenen die ze maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.