Alles over vintage sieraden

De Vintage-look is een van de moeilijkste modetrends om goed uit te voeren. Weten welke items vintage zijn, is een deel van het probleem, en de volgende fase is het opnemen van deze items in hedendaagse modetrends. Als je de vintage/retro-look met succes onder de knie hebt, dan is de volgende stap het toevoegen van vintage sieraden, en als je dacht dat het beheersen van de kleding moeilijk was, dan ga je nu een nog moeilijkere tijd tegemoet.

Sieraden in vintage stijl zijn heerlijk veelzijdig; ze zullen elke outfit verfraaien, of de kleding nu eigentijds of retro is. De grootste moeilijkheid komt bij het combineren van vintage sieraden met vintage kleding. Het is erg belangrijk dat items tot hetzelfde tijdperk behoren, anders loop je het risico een outfit te dragen die incongruent en slecht bedacht lijkt. Of je nu broches, armbanden, oorbellen, horloges of kettingen toevoegt, maak je keuze met zorg, verschillende items voegen verschillende ‘spirits’ (om zo te zeggen) toe aan een outfit, sommige hebben een glamoureuze connotatie, andere hebben een funky connotatie. Zorg ervoor dat je geen stijlen mixt, dus als je outfit casual is, vermijd dan verfijnde sieraden, maar als je outfit chique is, gebruik dan sieraden om een ​​beetje glamour toe te voegen.

Vintage sieraden kopen

Voordat u uw sieraden kunt dragen, moet u deze eerst vinden. Er zijn veel verschillende retailers waar je vintage sieraden kunt kopen, maar internet is verreweg de beste keuze als je op zoek bent naar betaalbare, trendy items.

Bij het online winkelen voor sieraden kunt u gebruik maken van internetveilingsites. Deze zijn geweldig omdat ze de beste koopjes bieden. Er zijn hier echter een paar problemen. Ten eerste, als je het artikel niet leuk vindt, is het onwaarschijnlijk dat je het kunt retourneren of een terugbetaling kunt ontvangen. Ten tweede bent u er nooit zeker van dat de artikelen echt zijn.

Integendeel, bij het online winkelen voor sieraden, zijn de beste retailers de gespecialiseerde online vintage kledingwinkels. Ze bieden niet alleen een grote selectie sieraden, de meerderheid zal ook waardevol advies geven over de soorten outfit die bij het betreffende stuk passen en of het item geschikt voor u is.

Als alternatief, als u terughoudend bent om online aankopen te doen, kunt u altijd een bezoek brengen aan rommelmarkten, kringloopwinkels en gespecialiseerde boetieks. Houd er echter rekening mee dat de keuze beperkt zal zijn en dat u misschien teleurgesteld wegkomt.

Krijg de perfecte look: wees creatief

Gebruik een beetje fantasie bij het toevoegen van een vintage sieraad aan je outfit. Hedendaagse modetrends kunnen worden omschreven als postmodern, dit betekent dat we mode uit vervlogen tijden gebruiken en voor verschillende doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld, in plaats van een broche op je jas te dragen, verander je de armatuur en gebruik je hem als haarspeld. Of investeer eens in een prachtige eyecatcher van een vintage ring! Dit klinkt misschien vreemd, maar dit is hoe fashionista’s hun kleding vormgeven.

Gebruik vintage sieraden als middelpunt van een eigentijdse outfit om een ​​beetje stijl en zwier toe te voegen. Draag bijvoorbeeld een skinny jeans van donkere denim, een grafisch T-shirt en een open vest, en voeg dan een uitgebreide broche toe. Dit zorgt voor een ingetogen, maar buitengewoon aantrekkelijke look.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.